5 načina da provedete praznike sa decom

Juče je bio Božić. Išli smo porodično kod svekra i svekrve na ručak. Tamo je bila i zaova sa porodicom. Bilo je predivno. Porodica okupljena oko stola, pričamo, smejemo se, deca se igraju, ciče i uživaju. Posmatram tu porodičnu idilu i razmišljam koliko su ta okupljanja važna i vredna. Treba svaki trenutak oživeti, doživeti i urezati u sećanje. Deca trčkaraju, skaču po dedi dok ih on golica. Oni vrište od radosti. Neprocenjivo! 

Vratili smo se kući i deca su me zamolila da se igram sa njima. Pomislila sam kako kada radim nemam toliko vremena za njih i odmah sam pristala. Deda Mraz je doneo kutiju Minecrafta i onda smo zajedno sve kartonske dolove sklapali. Baš smo uživali a čini mi se ja posebno. Vratila sam se u detinjstvo. Posle smo čitali priče i bajke. Predivno proveden dan. Obožavam praznike i raspust jer tada zaista mogu da se posvetim svojoj porodici i istinski uživam u svakom trenutku.

Evo par predloga kako da provedete praznike sa decom:

1. Igrajte se sa vašom decom. Sedite na pod i igrajte se onoga što oni žele. Ako ne znate šta bi, stavite ćebe na pod i golicajte se. Neverovatan doživljaj!


2. Idite u šetnju. Dobro se obucite i prošetajte sa vašom decom. Kod nas je grad prelepo okićen i uvek uživamo u šetnji.
3.Čitajte knjige pa ih zajedno prepričavajte. Možete posle i crtati ono što vam je bilo najinteresantnije u priči.
4. Pravite koleče. Moja deca obožavaju sa mnom da prave kolače. Pogotovo ako pravimo keks i vadimo modlama.


5. Pevajte i igrajte. Pustite muziku koju volite i otkačite se skroz. Za decu neverovatna zabava, za vas aerobik.

Još ako za praznike imate snega onda možete uživati i u sankanju, grudvanju, pravljenju Sneška Belića i valjanju po snegu. Trudite se da što više vremena provedete sa svojom porodicom jer to je nešto što zaista čni život lepšim.

Želim vam od srca da provedete praznike u zdravlju, sreći i veselju sa vašim najmilijima!


Коментари