Srećan rođendan Filipe!

Na današnji dan, pre tačno 11 godina, na svet je došlo jedno predivno biće, a to si ti sine moj. Od toga dana svet više nije bio isti. Dobio je nove boje, nove zvukove, nove mirise. Ti si bio dar od Boga. Već nakon prvog plača pogledao si me pravo u oči i kao da si mi se srcem osmehivao. Nisam znala šta me je snašlo. prvi put sam majka. Kako ću se snaći? Ali sve je bilo baš kako i treba biti. Savršeno!

Moj život si ispunio ljubavlju koja se rečima ne može opisati, radošću koja ispunjava svaki delić tela. Dani, nedelje, meseci i godine su prolazili. Rastao si. Prvi zubići, prvi koraci, bacanje u zagrljaj. Prve suze, pokušaji i pogreške, uspesi i veliki podvizi. Sve su to bili pratioci tvog odrastanja. A ja sam te posmatrala i uvek bila ponosna što si baš mene izabrao za majku.

Sine moj, znaj da i kada sam bila neraspoložena, možda povikala na tebe ili ti se činilo da te nepravedno ograničavam, volela sam te naviše. Mislim da još niko nije izmislio pravu reč za ljubav koju majka oseća prema detetu. Čini mi se da ni reč "ljubav" nije dovoljno jaka, dovoljno uverljiva. To može samo da se oseća. Tu, duboko u grudima.

Želim da ti ovaj dan bude srećan, da budeš nasmejan i uživaš u njemu. Neka ti i svi ostali budu takvi. Odluči da će tako biti i biće. Ti možeš sve što poželiš. Samo raširi krila a ja ću biti tu da te poguram i podržim.


U mojim očima uvek možeš videti ponos što sam ti majka. Uvek sam se divila tvojoj slobodi, tvom smislu za humor, tvojoj upornosti. Neguj to sine i budi svoj. Neka ti u srcu bude uvek samo ljubav, nikada mržnja. Mržnja samo truje onoga ko je nosi u sebi. Pusti da te preplavi plemenitost, budi dobar drug i pomozi onima kojima je to potrebno. Ostani takav kakav jesi, jer baš takav si savršen.

Sine moj, biću i dalje uz tebe u svakom trenutku, učiti te pravim vrednostima u životu a tebi hvala od sveg srca što si i ti mene nečemu naučio. Naučio si me kako biti dobra majka!

Volim te!                                                                                                                        
23.09.2016.

Коментари